Sömestr Tatilinde Nereye Gidilir?

    0
    261

    Okulların 2 hafta boyunca tatil olduğu sömestr tatilinde (15 tatil) bir yerlere tatile gitmeyi düşünen birçok insan var. Nereye gidileceği kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. 15 tatilde gidilebilecek yerler hakkında birkaç öneride bulunacağız. Şimdi sömestr tatilinde nereye gidilir sorusuna önerilerimizi sıralayalım.

    1-Kayak merkezleri: Türkiye’de kışın tatil yapılabilecek yerlerden biri kayak merkezleri. Kayak yapmayı seven insanlar bu tür merkezleri tercih edebilir. Marmara bölgesine yakın olan Bursa Uludağ, Bolu Kartalkaya ve Gerede gidilebilecek yerler arasında. Ayrıca Erzurum’da bulunan Palandöken, Kayseri’de bulunan Erciyes, Kars’ta bulunan Sarıkamış, Kocaeli sınırları içerisinde bulunan Kartepe, Kastamonu ve Çankırı arasında bulunan Ilgaz, Isparta’daki Davraz, Gümüşhane’de bulunan Zigana, İzmir Ödemiş’teki Bozdağ ve Bitlis gibi yerler, kayak yapılacak yerler arasında bulunuyor. Bu merkezlere gitmeden önce kar kalınlıkları hakkında bilgi almanızı tavsiye ederiz.

    2-Balkan Ülkeleri: Batı bölgelerimize yakın olan Balkan ülkeleri yarıyıl tatilinde görülebilecek yerler arasında. Vize sorunu olmayan pasaportlara sahip kişiler Yunanistan, Bulgaristan, Romanya gibi yakın ülkelere seyahat edebilir. Yine Balkanlarda vize istemeyen ülkeler de bulunmakta. Arnavutluk, Bosna-Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya, Sırbistan gibi ülkeler vize istemiyor. Pasaportunuz ile bu ülkelere, uçak yolculuğu ile ulaşabilirsiniz. Dünyada bulunan ülkelerden, bordo pasaport sahiplerinden vize istemeyen ülkeleri öğrenmek isterseniz bu bağlantıya bakabilirsiniz.

    3-Gürcistan: Kuzey doğu komşumuz Gürcistan vize istemediği gibi bu ülkeye geçerli kimlik belgesi ile de giriş yapabilirsiniz. Başkent Tiflis ve Batum Gürcistan’da görülebilecek yerler arasında.

    4-Avrupa: Uçak yolculuğu ile birçok Avrupa ülkesi ve şehrine gidebilirsiniz. Fransa, Almanya, İspanya, Avusturya, Macaristan, Çekya (Çek Cumhuriyeti) ve İtalya başta olmak üzere birçok ülkeye seyahat edebilirsiniz.

    5-Sıcak yerler: Kış aylarındaki soğuklardan bir süre uzaklaşmak isterseniz Dubai gibi sıcak olan yerlere gidebilirsiniz. Ayrıca Dubai’de alışveriş de yapabilirsiniz. Güneydoğu Asya da soğuklardan bir süre uzaklaşmak için tercih edilebilecek yerler arasında.

    6-Doğu Ekspresi ile Kars ve Ani Harabeleri: Son yıllarda birçok insanın Doğu Ekspresi ile tren yolculuğu yaptığını görüyoruz. Özellikle kış mevsiminde bu tren ile yolculuk yapanlar çok güzel manzaralar gördüklerini anlatıyorlar. Siz de önceden tren biletinizi alıp, uzun bir tren yolculuğuna çıkabilir, güzel manzaraların tadını çıkarabilir, çok güzel fotoğraflar ve videolar çekebilirsiniz. Ayrıca Kars’ta kaz etinin tadını deneyebilir, Ani harabelerini ziyaret edebilirsiniz. Kars’ın kaşar peyniri ünlü. Buradan kaşar peyniri de alabilirsiniz.

    7-KKTC: Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti yarıyıl tatilinde gidilebilecek yerler arasında. KKTC’ye geçerli kimlik belgeleri ile gidebilirsiniz.

    Sömestr tatilinde nereye gidilir sorusuna cevap olabilecek önerilerde bulunduk. Tatilden beklentiler kişiden kişiye farklılık gösterdiğinden herkesin tatilden farklı beklentileri olmaktadır. Kimisi için tatil demek evde dinlenmek anlamına gelirken, kimi insanlar için yeni yerler görmek anlamına gelmektedir.

    CEVAP VER

    Lütfen yorumunuzu giriniz!
    Lütfen isminizi buraya giriniz